Inleiding:

Ons jaarlijkse mannenuitje met de vrienden die we van het reizen kennen stond voor zaterdag 4 juli weer op het programma. Voor de organisatie een lastige deze keer. Waarom? Covid 19. Een aantal activiteiten die al lang voor de corona crisis in de planning stonden, konden niet meer doorgaan. Waaronder een boottochtje met de watertaxi door de haven van Rotterdam. Perfect voor zo’n dagje. Je kan namelijk je eigen drank meenemen en je overlegt met de kapitein waar je naartoe wilt en waar je uiteindelijk ook weer afgezet wilt worden. Maar helaas, er konden niet meer dan 4 personen op de boot en daarom hebben we er helaas van af moeten zien. Neemt niet weg dat we verder een gezellige dag hebben gehad met activiteiten die we wel konden doen.

Wanneer en hoe lang:

4 juli 2020 – 1 nacht.

Zoals in de inleiding al vermeld, is deze datum al ver voor de corona maatregelen geprikt. Zoals altijd heeft de datumprikker weer zijn werk gedaan. Dat is voor groepen mannen, waarvan de meeste ook vaders zijn, toch vaak de grootste uitdaging. Maar het was weer gelukt. En het mooie was…de dag viel midden in de zomer. Lekker weer, terrasjes pakken, beetje fietsen, beetje varen, hele dag buiten, zou je denken. Maar helaas was het weer ons deze dag niet gezind. De hele dag regende het, waardoor de organisatie ook weer een plan B achter de hand moest hebben als de regen te erg werd. Dat is gelukkig niet het geval geweest. We hebben alles gewoon kunnen fietsen en ons initiële programma aan kunnen houden.

Hoeveel personen

7.

De samenstelling bestaat uit mannen door het hele land. Het is een groepje dat elkaar van het rondreizen in Azië, Australië en de olympische spelen kent en jaarlijks zo’n uitje heeft.

Hoe duur

€170,- p.p. met alles erop en eraan.

Accommodatie

Stadscamping Rotterdam. Kosten: €34,- p.p.p.n. incl. fietshuur.

 

Booking.com

Activiteiten

Ballen eten, gin proeverij bij Loopuijt, golf driving range, beste spare ribs van Rotterdam eten en stukjes fietsen tussendoor.

Restaurants

De Ballenbar voor lunch en Cafe ’t Have Maatje voor de beste ribben van Rotterdam.

Uitgaan/bars/clubs/feesten

Vanwege het slechte weer lekker blijven hangen in het gezellige huiskamer cafe ’t Halve Maatje

En verder

De camping is echt perfect voor zo’n uitje. Je kan er met je eigen tentje staan, maar ze hebben ook zeer eenvoudige blokhutten. Hele kleintjes voor 2 personen, met letterlijk alleen 2 bedden erin, en ook iets grotere voor 4 personen. Wij kozen voor 2 hutjes voor 4 personen, aangezien we dan iets beter rekening konden houden met de 1,5 meter Corona afstand. De camping verhuurt ook fietsen, wat natuurlijk ook erg handig is, want je kan de auto lekker op de camping laten staan. Het centrum van Rotterdam is een kwartiertje fietsen, en in de buurt van de camping ligt de golfbaan en ook het café waar wij ‘s avonds gingen eten. De douches en verdere voorzieningen zagen er schoon en verzorgd uit. De kosten waren erg schappelijk als je het ons vraagt.

De dag begon met een bodempje leggen in de vorm van een goede lunch. En waar kan je dat beter doen dan in de Ballentent op een mooie locatie aan de Maas. De Ballentent is al jaren een begrip in Rotterdam en heeft een mooi geschiedenisverhaal. En even voor de duidelijkheid; De kroeg dankt zijn naam aan het feit dat er vroeger allemaal ‘ballen’ (zoals de havenmensen ze noemden) kwamen borrelen. En dus niet voor de lekkere balletjes gehakt die ze daar voor je klaarmaken.

Met een volle maag stond er een fietstochtje op het programma richting een geheime bar in Schiedam. Dat zit namelijk zo. Loopuyt Gin is een vrij nieuw en uniek lokaal gin merk met haar oorsprong in Schiedam. En iedereen die een fles Gin koopt heeft kans om uitgenodigd te worden voor exclusieve feestjes in deze geheime bar. In elke fles zit in de dop een houten muntje. En met dit muntje kun je je inschrijven voor een borrel in de geheime bar. Ik zou dit iedereen aanraden, want het is een leuke ervaring. Er worden trouwens in deze geheime bar ook bokswedstrijden gehouden tussen barmannen die het merk Loopuyt verkopen. Wij hadden het geluk dat we iemand kennen (ook van de reis door Azië) die bij dit leuke en innovatieve Gin merk werkt, en zo kregen wij hier een privé rondleiding en ginproeverij.

bar loopuyt gin

Vanuit Schiedam gingen we terug naar Rotterdam om de eerste kwalificatie race van het Formule 1 ‘corona-seizoen’ te bekijken. Een mooie kroeg hiervoor is Café Bergpolder. Hier hebben ze grote schermen voor sport en voor de mensen die niet van Formule 1 houden was er een biljarttafel, een pooltafel en dartborden.

En omdat dit groepje tijdens het reizen bij elkaar is gekomen door de gezamenlijke passie voor sport en alles wat daarbij komt kijken, moest er toch ook een sport gerelateerde activiteit georganiseerd worden. De organisatie vond een mooie golf driving range in de buurt. Hier konden we lekker een uurtje ballen slaan voor € 12,- per persoon. Daarvoor kreeg iedereen 120 ballen. Precies genoeg voor ons op dat moment.

Na het golfen was het 10 minuutjes fietsen naar Café ’t Halve Maatje. Dit is het café van weer een andere connectie van het reizen in Azië. Zij serveren de beste pilsen en de lekkerste spare ribs van Rotterdam. En over beide is geen woord gelogen. Omdat het weer erg slecht was, besloten om de rest van de avond hier lekker te vertoeven en onze ranking the stars te doen. We wilden nog naar een paar mooie cafe’s met speciaalbieren, maar dat zat er helaas niet in, aangezien we wegens de corona maatregelen nergens terecht konden met 7 personen. Als optie hadden we Sijf, Cafe Boudewijn, Gele kanarie of Bokaal. Dit waren tips van de eigenaar van ’t Halve Maatje en onze connectie van Loopuyt Gin.

De volgende ochtend hebben we lekker ontbeten in het nabijgelegen van der Valk hotel. Hier kan je voor €19,- onbeperkt ontbijten en koffie en thee drinken.