mannenuitje

Mannenuitje - OJK

Sevilla

Mannenuitje naar Sevilla.

Een stedentrip gecombineerd met een mooie voetbalwedstrijd. Sevilla – Betis Sevilla

Sevilla

Inleiding:

Als voetballiefhebbers proberen wij als groep elk jaar een mooie wedstrijd in het buitenland te bezoeken. Vaak wel de aparte of beladen wedstrijden zoals derby’s of de wedstrijden die om de koppositie of degradatie gaat. Daarnaast vinden wij het leuk om veel verschillende stadions te zien, zodoende proberen we van verschillende clubs wedstrijden te bezoeken. In 2019 werd het El  Gran Derbi de Seville. Sevilla – Betis.

Wanneer en hoe lang:

12 t/m 15 april 2019

Hoeveel personen

4

Waar geboekt

Transavia en Booking

Prijzen per persoon

€237,- vlucht (Transavia), €80,- voor het hotel en €175,- kaart via Passion Events.

Wij hebben hier verder nog zo’n €400,- per persoon opgemaakt in 3 dagen tijd.

Appartement – Airbnb

Casual Sevilla de las Letras

Het appartement hebben wij gekozen, omdat het voornamelijk heel goedkoop was en een hele gunstige ligging heeft. Je moet er verder niet te veel van verwachten, maar dat is prima, want waarom zou je veel tijd in je kamer door willen brengen als je in een van de vetste steden van Europa bent. Er stond een stapelbed en 2 losse single beds. Wie de hoogste kaart trok mocht kiezen waar die sliep. Verder had de kamer een badkamer en dat was het. Het deed met een beetje denken aan toen ik aan het backpacken was, maar we hebben er heerlijk geslapen en als we de deur uitstapten stonden we midden in het centrum.

Booking.com

De zon die schijnt, dus drinken we bier

A. Hazes

Vlucht

Transavia

Activiteiten

Voetbalwedstrijd Sevilla – Betis. El Gran Derbi. MATCHDAY was op zaterdag 13 april. We hebben kaarten geregeld via Passion Events. Bij Passion Events betaal je wel wat meer voor een kaart, maar we weten dat ze betrouwbaar zijn en dat ze de best mogelijke plekken voor je regelen. De kaarten zelf regelen was een beetje omslachtig, aangezien we de kaarten om 12.00 smiddags bij het stadion op moesten halen en de wedstrijd was die avond om 20.00 uur. Maar prima om op deze manier meteen even richting het stadion te struinen en de stad te leren kennen en de atmosfeer te proeven. Wat een heerlijk stadion. Ouderwets voetbalstadion. Klein uurtje in rij voor die kaarten, daarna het eerste biertje op een terrasje met uitzocht op het stadion. Het moet toch gevierd worden dat we de kaarten binnen hebben. Zal Quincy Promes spelen? Want zeg nou zelf…dat is toch iemand waarvoor je naar het stadion gaat…NOT. Overdag nog een beetje rondgelopen en hier en daar een terrasje gepakt. We vonden het al apart dat er overal een soort van openlucht theaters werden geplaatst (bleke trouwens openlucht kerken te zijn). Door de hele stad. Maar daar zouden we zondag achter komen waar dat precies voor was.

Zaterdag op tijd naar het stadion om de sfeer te proeven die was heerlijk. Een paar cafés rondom het stadion waar het gezellig druk was. En nergens was gezeik. In het stadion was de sfeer ook fantastisch. Eén van de betere stadions waar we geweest zijn. ESTADIO RAMÓN SÁNCHEZ-PIZJUÁN. Compact, dicht op het veld, 70.000+ toeschouwers en het zat vol die avond. Het sfeertje was top vooral voor de wedstrijd. Tijdens de eerste helft viel het een beetje tegen, maar het was ook een hele saaie wedstrijd. Sevilla stond 1-0 voor en we twijfelden om lekker de kroeg in te duiken of om toch nog die tweede helft af te kijken. We zouden het een kwartiertje aankijken en als het nog zo saai was zouden we gaan. Maar het werd een heerlijke tweede helft met 4 goals en uiteindelijk won Sevilla met 3-2 en was het een gekkenhuis in het stadion. Een aanrader voor elke voetbal- en stadion fan om hier een keer naartoe te gaan. En in het stadion van Betis schijnt het net zo te zijn, misschien nog wel uitbundiger…werd ons verteld. En oh ja, Promes. Hij viel 10 minuten voor tijd in als linksback en heeft de bal niet geraakt en heeft met 0-01 verloren.

Zondag was het een struindag. We zouden de hop on en hop of bus nemen, waardoor je de meeste toeristische dingen meteen af kunt vinken en je zelf lekker relaxed in de openlucht de stad door wordt gereden. Toen we de straat opgingen zagen we meteen al mannen in een soort van Ku Klux Clan outfits. Echt waar, niet gelogen. Zie foto’s. Het was echt raar. En het werd steeds drukker in de stad en we zagen steeds meer van deze outfits. Het bleek die dag Semana Santa te zijn. Dat is een week lang plechtigheden waarvan deze zondag de eerste dag was. Wat het precies betekent weten we niet (ook na het lezen van Wikipedia snapten we het nog niet helemaal), maar het is iets gelovigs en het is heel belangrijk voor de inwoners van Sevilla. Letterlijk iedereen gaat de straat op. Er zijn op die zondag meerdere optochten in de stad en ’s avonds is de grootste waarbij de kruisiging van Jesus wordt nagespeeld (een beetje zoals de Passion zoals hier in Nederland, maar dan veel en veel groter). Anyway, wij hebben lekker tussen deze optochten door rondgelopen en de hop on bus genomen. En tussendoor kregen we ook genoeg mee van deze religieuze festiviteiten. Kunnen we mooi afvinken. We hoeven er niet nog een keer naartoe, want het was ook wel een soort van eng. Het had wel wat weg van een sekte ofzo. Helemaal zo’n optocht om 24.00 uur snachts, met tienduizenden mensen op straat en het was muisstil.

 

Restaurants

Meestal met zo’n mannenuitje zoeken we veel dingen van tevoren uit om te doen. Maar dat doen we niet echt met restaurants. We vinden het gewoon leuk om door te stad te struinen en wel zien waar we belanden. Hier een kort overzichtje van de restaurants waar we zijn beland.

Vrijdagavond nadat we geland waren snel de stad in. We zijn beland op Plaza del Salvador. Een pleintje met een aantal kroegen naast elkaar die uitkijken op de Katedraal can Divino Salvador. Erg gezellig en druk borrelpleintje. Om de hoek hebben we later tapas gegeten en wijn gedronken bij Universal People Bar de Tapas.

Zaterdag overdag hebben we tussendoor steeds kleine hapjes genomen, maar twee leuke plekjes om te benoemen zijn Calle San Jacinto. Het was zaterdagmiddag en dit is echt een leuk zaterdagmiddag straatje. Veel lokalen die aan het winkelen en aan het eten en drinken zijn. Al de horecazaken zagen er goed uit. Wij zijn uiteindelijk bij Taberna El Papelon gaan zitten. En die andere is Alameda de Hercules, een groot lang plein met zuilen. Daar hebben wij bij Al Aljibe en Casa Paco gezeten. Beiden erg goed eten.

De zondag was weer hetzelfde als zaterdag overdag. Veel rondlopen en verschillende delen van de stad zien. Dus ook elke keer tussendoor kleine hapjes en een drankje genomen. Een leuk pleintje waar we zijn beland is Plaza de Gavidia. We zaten hier op het terrasje van Dos de Mayo. Die avond hebben we gegeten bij Mamarracha in een straatje achter de Catedral de Sevilla.

 

 

Uitgaan/bars/clubs/feesten

Wij zijn eigenlijk alleen zaterdagavond op stap geweest en dat was na de wedstrijd. We zijn naar Calle Betis geweest. Dat is de boulevard aan de overkant van de rivier. Daar zijn heel veel cafés en clubs. Wij hebben er een paar geprobeerd, maar het was allemaal heel erg druk, dus we zijn daarna weer een terrasje gaan pakken om af te taaien. We zijn ook de jongste niet meer he😉.

En verder

Sevilla is echt een van de vetste steden in Spanje. Het is klein en compact en je kan echt op elke hoek lekker eten en drinken. Ook het stadion van Sevilla is een topstadion met een fantastische atmosfeer. Mochtje gaan en je kan het combineren met Semana Santa dan is het zeker interessant. Wij vonden het raar maar ook interessant om dat te zien.

Gebruikte websites

Booking.com

Booking.com

Booking.com is natuurlijk de grootste en meest gebruikte boekingsite ter wereld. Wij beginnen hier ook altijd onze zoektocht.

voetbaltravel

Transavia

Transavia heeft vaak bestemmingen die KLM niet heeft. Bijvoorbeeld Seviall en Ibiza. En het is vaak vrij goedkoop. Een tip: kijk niet alleen om vanaf Amsterdam te vliegen. Vaak heb je vanuit Rotterdam en Eindhoven vaak gunstigere prijzen en tijden.