mannenuitje

Mannenuitje - OJK

Valencia

Mannenuitje naar Valencia.

Een stedentrip gecombineerd met een mooie voetbalwedstrijd. Valencia – Barcelona

Mannenuitje naar Valencia

Inleiding:

Als voetballiefhebbers proberen wij als groep elk jaar een mooie wedstrijd in het buitenland te bezoeken. Vaak wel de aparte of beladen wedstrijden zoals derby’s of de wedstrijden die om de koppositie of degradatie gaat. Daarnaast vinden wij het leuk om veel verschillende stadions te zien, dus zodoende proberen we van verschillende clubs wedstrijden te bezoeken. Dit jaar Valencia – Barcelona (con Messi y Frenkie) in Stadio Mestalla.

Wanneer en hoe lang:

24 t/m 27 januari 2020

Hoeveel personen

5

Waar geboekt

Skyscanner en Airbnb

Prijzen per persoon

€175,- vlucht (Transavia heen en KLM terug), €36,80 voor het appartement en €175,- kaart via Passion Events.

Wij hebben hier verder nog zo’n €400,- per persoon opgemaakt in 3 dagen tijd.

Appartement – Airbnb

  1. Lonja V Duplex centro

Dit appartement staat nu niet meer online op Airbnb, maar het kan nog wel geboekt worden via like appartments.

Het appartement is zeer gunstig gelegen in het oude centrum en er is genoeg ruimte voor 5 personen. Er zijn 2 badkamers en dat is ook wel handig. Verder hoef je bij dit appartement geen luxe te verwachten. Wij gebruiken het alleen maar om te slapen (en een dronken kussengevecht, maar verder zijn wij hier amper geweest). Wat ook wel handig was, is dat we onze fietsen gewoon mee naar binnen konden nemen ‘s avonds.

Vlucht

Transavia en KLM

Activiteiten

Voetbalwedstrijd Valencia – Barcelona. We hebben kaarten geregeld via Passion Events. Bij Passion Events betaal je wel wat meer voor een kaart, maar we weten dat ze betrouwbaar zijn en dat ze de best mogelijke plekken voor je regelen. Op Zaterdag 25 januari MATCHDAY zijn we wezen brunchen op het Plaza del Ayuntamiento en daarna zigzag door de stad richting Stadio Mestalla gelopen. Aanvang van de wedstrijd was 16:00 uur en wij arriveerden rond 15:00 uur bij het stadion. Daar rondom het stadion nog een biertje gedaan alvorens de steile trappen te betreden richting ons vak. Aangekomen in het dak van het stadion bevonden wij ons tussen meerdere Nederlanders waarvan de meeste fan waren van Barcelona en dan ook vooral Frenkie de Jong. Helaas was het een tegenvallende wedstrijd voor ons en Frenkie de Jong, want Valencia won met 2-1. Leuk voor de lokale fans die erop zich een feestje van maakten.

Fiets huren en naar het strand fietsen. Wij Nederlanders vinden natuurlijk niks fijner dan een fiets huren in een stad en overal naartoe te fietsen. Je kan dan gewoon een drankje (Wij Nederlanders kunnen dat als geen ander), je hebt geen gezeik met parkeren en je kan overal makkelijk komen. In Valencia heb je veel goede fietspaden en je kan via het parkje helemaal naar het strand fietsen. En onderweg kom je nog een aantal mooie musea en andere gebouwen tegen.

Restaurants

Meestal met zo’n mannenuitje zoeken we veel dingen van tevoren uit om te doen. Maar dat doen we niet echt met restaurants. We vinden het gewoon leuk om door te stad te struinen en wel zien waar we belanden. Hier een kort overzichtje van de restaurants waar we zijn beland.

Cafe infanta. Op de eerste avond hebben we hier de eerste drankjes genomen wat gegeten. Ze hebben een lekker terrasje en de tapas, koude biertjes en rode wijn was prima.

Placa del Reina. Op dit plein heb je meerdere cafeetjes en restaurants. Allemaal niet hoogwaardig, en je moet een beetje lang wachten op de bediening, maar je zit hier wel heel lekker. Leuk gezellig pleintje en makkelijk om af te spreken als je even opsplitst met de groep.

Restaurant Bacco. Dit was wel een foute keuze van ons voor het restaurant. Waarom zou je ook in een Italiaans restaurant gaan eten als je in Spanje bent. Maar het was op een zaterdagavond na de wedstrijd en heel veel restaurants waren al vol. En dan is een tafeltje voor 5 lastig te krijgen. Dus toen zijn wij hier maar gaan eten. Maar dit is een dikke afrader.

El Rall restaurant. Dit is echte zo’n restaurantje op een pleintje dat je opeens tegenkomt in een Spaanse stad. Lekker neerploffen op het terrasje en de tapa’s door laten komen. Erg lekker gegeten hier. Daarna nog even afgetaaid in de Ierse pub tegenover dit pleintje; The Lounge.

En als laatste behandel ik hier de Marina Beach Club. Een must go to als je in Valencia bent. Ok, het is een beetje pretentieus, er komen iets te veel Nederlanders die gezien willen worden, het is best prijzig…maar wat zit je hier lekker. En als je even door de genoemde punten heen kijkt is het een heerlijke plek. Je zit bij een loungeclub aan het strand. Er worden goede en lekkere koude biertjes getapt door het goede en aardige personeel. Het eten is heerlijk. Wij zijn de zondag ochtend hier naartoe gefietst om een ontbijtje te halen, maar we gingen pas om een uurtje of 19.00 weer weg. Aanrader is om hier een grote pan paella te bestellen.

 

Uitgaan/bars/clubs/feesten

Cafe Negrito. Dit is een gezellig barretje redelijk in de buurt van ons appartement. Hier zijn we 2 avonden beland voor nog een afzakkertje. Beetje hip/alternatief cocktailbarretje.

Radio City. Erg leuke kroeg om na het eten naartoe te gaan. Er is livemuziek en een heel relaxed gemêleerd publiek.

En verder

Valencia is een perfecte stad voor een mannenuitje. En helemaal als je van voetbal houdt adviseren wij het om te combineren met een mooie wedstrijd van Valencia.

Verder raden wij ook echt aan om een fiets te huren ook de hop on hop of bus is een leuke middag besteding waarbij je meteen de belangrijke bezienswaardigheden ziet.

 

mannenuitje naar valencia

Gebruikte websites

KLM

KLM

Via skyscanner zochten we de vluchten op en uiteindelijk hebben we ze los geboekt bij KLM

KLM