mannenuitje

Tips voor een geslaagd mannenuitje naar Porto:

  • Boek je vlucht en accommodatie op tijd, zeker als je in de zomer gaat.
  • Huur een auto om de omgeving te verkennen.
  • Porto heeft ook een heerlijk strand.
  • Probeer zeker de lokale specialiteiten, zoals sardines, francesinha, en pasteis de nata.
  • Ga op een portproeverij en leer alles over de beroemde Portugese drank.
  • Bezoek São João als je in juni in Porto bent.
  • Vergeet niet om te ontspannen en te genieten van elkaars gezelschap!

Porto is een perfecte stad voor een mannenuitje. De stad heeft alles te bieden: een rijke historie, prachtige bezienswaardigheden, lekker eten, en een bruisend nachtleven. En als je dan nog je stedentrip naar Porto boekt tijdens de nationale feestdag op 23 juni, dan kan zo een weekend bijna niet beter!

In juni was het weer zover: ons jaarlijkse mannenuitje! Met z’n zevenen vlogen we met Transavia vanuit Eindhoven naar Porto, klaar om te proeven van de Portugese zon, cultuur, en natuurlijk port. We verbleven in een heerlijk appartement, Solar Piedade – our lady of mercy Villa, in een buitenwijk van de stad. Het appartement had alles wat we nodig hadden: een zwembad, tennisbaan, basketbalveld, een gigantische barbecue, en nog veel meer. Hier konden we ons prima vermaken, tussen de uitstapjes door.

porto mannenuitje

São João: Porto in feeststemming

Een van de hoogtepunten was onze tocht naar de stad op 23 juni, de nationale feestdag van Porto: Sao Joao. Deze jaarlijkse viering is een waar volksfeest met kleurrijke tradities. Een daarvan is dat iedereen die dag vis eet, vaak sardientjes van de grill. Maar wellicht nog opvallender is de gewoonte om met plastic hamertjes rond te lopen en elkaar vriendschappelijk op het hoofd te slaan voor geluk. Een waar schouwspel! De dag wordt afgerond met een groots vuurwerkspektakel boven de Douro-rivier.

sardientjes sao jaoa porto stedentrip

Port Proeven en Dineren

Geen bezoek aan Porto zou compleet zijn zonder een proeverij van de beroemde portwijn. We kozen voor een proeverij bij het befaamde Cockburn’s Port, een gerenommeerd porthuis dat al bestaat sinds 1815 met een uitgebreide selectie aan portwijnen. De deskundige uitleg en de mogelijkheid om verschillende soorten port te proeven maakten dit een leerrijke ervaring.

Voor onze diners kozen we onder andere voor het restaurant ‘Half Rabbit’. Dit restaurant biedt een intieme sfeer en een menu dat traditionele Portugese gerechten combineert met moderne invloeden, wat resulteerde in een verfijnde culinaire ervaring. Hun specialiteiten, gecombineerd met lokale wijnen, waren de perfecte afsluiting van onze dagen vol avontuur.

port proeverij porto stedentrip

Ontspannen Afsluiting

Onze laatste dag brachten we door in het comfort van ons appartement, waar we genoten van een eenvoudige maar heerlijke maaltijd van versgekochte sardientjes van de lokale supermarkt. Het was een perfect moment om terug te blikken op onze avonturen en de banden te versterken die ons als vriendengroep zo uniek maken.

Conclusie

Het mannenweekend in Porto was een absolute topervaring. Van de levendige festiviteiten van São João tot de ontspannende dagen in ons luxe appartement, elke activiteit versterkte onze vriendschap en liet ons meer waarderen wat we hebben. Porto bewees de perfecte gastheer te zijn voor onze jaarlijkse reünie, en we keerden terug naar huis met onvergetelijke herinneringen en een verlangen om volgend jaar weer samen te komen voor een nieuw avontuur. Dit mannenweekend was meer dan gewoon een uitje; het was een viering van langdurige vriendschappen en nieuwe ervaringen in een stad die zowel gastvrij als opwindend is.

port proeven porto